Івана Купала!!!

2018-07-06

/Files/images/novini/image015.jpg

Одним із найпоетичніших свят українського обрядового календаря є свято Івана Купала (Купайла), яке припадає з 6 на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцестояння, що збігався з Різдвом ІванаХрестителя.
У розпал літньої оздоровчої кампанії 6 липня в нашому садочку № 668 відбулося свято Івана Купала «Ой, на Івана, ой, на Купала».
Головними дійовими особами свята стали Мавка, Нечиста сила та Марена. Педагоги професійно і весело ознайомили дітей з історією та народними традиціями святкування українцями дня Івана Купала, закріпили знання купальськи хпісень, українських народних хороводів; розвивали музично – хорові навички та хороводні рухи, спритність, кмітливість. Увіночках, з любов’ю, сплетених мамами, дівчата водили хороводи. А сильні і сміливі хлопці азартно стрибали через кропиву. Особливо сподобалися малюкам герої свята. Основою свята стало збагачення дітей позитивними емоціями, формування у дошкільників почуття національної свідомості, виховування почуття любові до рідного краю. Педагогічний колектив ретельно підійшов до організації та святкування найпоетичнішого літньго свята українського народу, залучивши батьків вихованців до його проведення.

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi